Overvloed is een keuze

LEF is goed - Pauline de Wilde - Blog - Overvloed is een keuze

Daar ben ik dus van overtuigd. Niets zo irritant dat je zelf 100% overtuigd bent (omdat je het aan den lijve hebt ondervonden) en de ander niet ziet wat jij ziet…..so be it. En waarom vind ik dan dat abundance, bekt zo lekker in het Engels, een keuze is?

Maart 2016, ik eet op dinsdagavond altijd met 2 vriendinnen. Elke dinsdagavond? Ja elke dinsdagavond? Echt? Ja echt! Dat doen we nu al ongeveer 15 jaar, we zijn vriendinnen vanaf de middelbare school, daarna even uitgewaaid naar ons ieder studentenstad om uiteindelijke alle drie weer verder te studeren in hometown Amsterdam (ok eigenlijk Amstelveen maar dat is een ander verhaal). Dus al 15 jaar elke dinsdagavond 20:00 uur vast tijdstip, wisselende locatie ….. wel Amsterdam of course. Ik ben sinds 2015 vrijgezel, heb best pittige tijden gehad, zeker om als freelance presentatrice en dagvoorzitter in de begintijd van de break-up alle ballen hoog te houden en ervoor te zorgen dat ik het financieel redde in mijn eentje, laat staan emotioneel alles op de rit te krijgen, let op, lees hier: slachtoffertaal. Zo ook op dinsdagavond: “ja maar jullie hebben een vaste baan en jullie hebben een man en ik doe alles alleen en ik ben freelancer blablabla”. En nu ik dit ruim 2 jaar na dato zo opschrijf, word ik toch moe van mezelf, anyway. Op dat moment onderbraken mijn 2 vriendinnen me: “Pien, als jij zo blijft zeiken, dan wordt het nooit wat, dan krijg je inderdaad nooit genoeg geld, dan gaat het niet stromen doordat je vasthoudt aan beperkende gedachten …. wij hebben in onze studententijd nooit geld gehad, en toch waren we altijd rijk want we deden altijd alsof er geld was …. en dat was er ook. Het heeft niets te maken met het hebben van een man, het hebben van een vaste baan, het heeft alles te maken met je mindset. Dus choose: victor or victim? Liefde of angst?”

In de auto terug naar huis, kwam deze ietwat harde aanpak wel aan …. janken natuurlijk … en toen in bed dacht ik: “ze hebben zó gelijk”, wat een gelul om de omstandigheden de schuld te geven, lekker makkelijk. Het zit in mij, ik ben diegene die beslist of er geld en overvloed is, op welk vlak dan ook. Vanaf vandaag (letterlijk) wordt dit mijn mantra: dank je wel dat er altijd genoeg geld in mijn leven is ….. en geloof het of niet, het stroomt! Het eerste jaar was best nog een jaar van op en neer, van terugvallen in oude gedachten, met als dieptepunt maart 2017, ik heb iets met maart denk ik zo. Ik had een lege agenda, mijn bankrekening was zo goed als leeg, still single en een dierbare vriendin die zei: neem toch een vaste baan ….. en dat was een 2e moment dat ik dacht: “En nu is het klaar. Ik kies!” Ik kies voor mijn leven als freelance presentatrice en dagvoorzitter omdat ik dan elke maand (toen nog elke maand ….. nu minimaal 2 keer per week!) kan doen waar ik van hou: stralen op een podium. En wederom the universe listened en gave me what I wished for …. met als gevolg: een overvolle agenda als dagvoorzitter, elke week op een podium doen waar ik van hou, mensen inspireren ook te gaan doen waar ze van houden, geld dat stroomt, meer opdrachten in de agenda afgelopen half jaar en ook al voor de rest van het jaar en meer liefde in mijn leven dan ooit.

Het kan, dus wat kies jij: Liefde of Angst?

Mooie zomer!

Liefs Pauline